Restauratie schilderijen

Restauratie van schilderijen met lijst door restauratieatelier Marjan de Visser 🎨

In het restauratieatelier van Marjan de Visser bent u aan het juiste adres voor de restauratie van verschillende soorten schilderijen en wandschilderingen. Vanuit het atelier wordt uw schilderij op vakkundige en professionele wijze gereinigd en waar nodig gerestaureerd. Het streven is altijd een resultaat dat recht doet aan uw schilderij met respect voor het oorspronkelijke materiaal.

restauratie van het portret

restauratie van het portret

Iedere voorstelling heeft dan ook zijn eigen verhaal. De meeste schilderijen en hun lijsten hebben een rijke geschiedenis en zijn daarmee van grote betekenis en waarde. Reden temeer om uw kostbare bezit in optimale conditie te willen behouden. Toch worden schilderijen en lijsten vaak blootgesteld aan schadefactoren. Dit kan zijn door toedoen van een verhuizing, een vervuilde omgeving of schade door invloeden van buitenaf. Om dit te kunnen herstellen is een vakkundige restauratie van schilderijen en lijsten vaak noodzakelijk.

★neem contact met ons op★

Bij Restauratieatelier Marjan de Visser worden schilderijen op uiterst secure wijze gerestaureerd. Zo blijven de uitstraling en de unieke aspecten van de afbeelding behouden. Een restauratie kan nodig zijn omdat het schilderij vervuild is, of omdat er een scheur is ontstaan in het doek. De restauratie van schilderijen is een uiterst precies werk dat u natuurlijk graag aan een professional overlaat. Dit geldt natuurlijk ook voor de lijst die bij het schilderij hoort. In dat geval bent u bij restauratieatelier Marjan de Visser van harte welkom.

Restauratie van schilderijen en lijsten

Bij restauratieatelier Marjan de Visser bent u altijd verzekerd van een hoogwaardig herstel van diverse soorten schilderijen. Want Marjan de Visser en haar collega’s zijn goed opgeleid en hebben goede kennis en een lange praktijk ervaring. In het restauratieatelier van Marjan de Visser wordt er zorgvuldig gekeken naar de conditie van het schilderij en de lijst samen. Een restauratie gaat dan ook altijd gepaard met het vooraf opstellen van een voor u inzichtelijk behandelplan. Alleen op deze manier kan de unieke uitstraling van een schilderij en de lijst behouden worden.

Restauratie van het portret van Edzard Tjarda van Starkenborgh, voor en na restauratie

voor restauratie-schilderijen-en-lijsten

voor restauratie

na restauratie-schilderijen-en-lijsten

na restauratie

 

 

 

 

 

 

 

 

restauratieverslag Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh

Restauratie en conservering gebeurt zowel aan de voor als achterzijde van het schilderij. Ook het materiaal waarmee de afbeelding is geschilderd, zoals met welke verf dat is uitgevoerd, wordt nader onderzocht. Zo kan er een accuraat en overzichtelijk behandelplan worden opgesteld voor de restauratie van schilderijen. Het schilderij wordt bij diverse soorten lichtbronnen geanalyseerd. Ook wordt er rekening gehouden met de eventuele restauratiegeschiedenis van het schilderij en de lijst.

Op deze manier kan er een succesvolle restauratie plaatsvinden die recht doet aan zowel het schilderij en de lijst als de wensen van de eigenaar. Restauratie van schilderijen en lijsten is bij restauratieatelier Marjan de Visser mogelijk in verschillende vormen. Van het verwijderen van stof tot het repareren van scheuren in het doek. En het vernissen van de verflaag. Ook als u uw schilderij en de lijst samen wilt laten behandelen bent u bij Marjan de Visser aan het juiste adres.

Neem contact op