Website Curacao Art maakt beeldende kunst toegankelijker

Stichting Curacao Art heeft vandaag, dinsdag 26 februari officieel de website Curacao Art gelanceerd. Curaçao Art is een Engelstalige website dat alle beeldende kunst verbonden met Curaçao onder een noemer brengt.

Materiaal voor de website wordt samengesteld en geschreven door art curator drs. Josée Thissen- Rojer in samenwerking met de beeldend kunstenaars. De website bevat alle kunst actualiteiten zoals nieuws, foto’s van kunstwerken, profielen van kunstenaars, de kunstgalleries en kunstevents. Via e-Art letters, Facebook en Twitter kunnen geïnteresseerden geïnformeerd blijven over updates en nieuwe ontwikkelingen op kunstgebied van Curacao.

“Curacao Art wordt een platform waar alles over beeldende kunst van Curacao te vinden is. Geinteresseerden in kunst hebben met Curacao Art alles in een van Curacao. Ook voor de galleriehouder en kunstenaar wordt hiermee de toegankelijkheid verbeterd. We verwachten lokaal hiermee een grotere groep aan te spreken met kunst dan nu het geval is. Ook veel toeristen zijn kunst geengageerd en kunnen nu makkelijker hun weg vinden.” vertelt art curator van de stichting Josee Thissen-Rojer.

“Caribbische beeldende kunst staat wereldwijd in de belangstelling en met kunst heeft Curacao een aantrekkelijk product. Het initiatief van de Stichting Curacao Art met een website is niet alleen uniek op dit gebied, maar ook een welkom initiatief om Curacao met kunst te presenteren.”, voegt Ghattim Kabbara van het Curacao Tourist Buro toe. CTB gaat de website internationaal promoten.

Galleriehouder Daisy Casimiri van Monart: “Beeldende kunst van Curacao doet niet onder aan andere landen in het Caribisch gebied. Wij zijn een land waar veel mensen komen en gaan en waar veel interactie is. Dit uit zich in de kunst en creeert een geheel eigen gezicht. Met Arte ’99, Antepasado de Futuro voor viering van 10-10-10 en Island Reflections in Michigan USA laten wij zien hoe bijzonder onze kunst is. Samenwerking met CTB en Curacao Art biedt alleen maar meer mogelijkheden voor de ontwikkeling van de beeldende kunst op het eiland.”

Het ontwikkelen van de website is met financiele ondersteuning van het Prins Bernard Cultuurfonds Caribisch Gebied tot stand gekomen. Met behulp van sponsors worden de activiteiten van Curacao Art ontwikkeld en mogelijk gemaakt. Geinteresseerden kunnen zich registreren voor de e-Curacao Art News Letter, en/of vriend worden via Facebook en/of Curacao Art volgen via Twitter.

Curaçao Art@CuracaoArt

http://curacao-art.com/