Media-Lentetuin-door-Vincent-Van-Gogh

Media 'Lentetuin' door Vincent Van Gogh

Ontdek de expertise van
Marjan de Visser in restauratie en conservering

We zijn verheugd om met u het opwindende nieuws te delen over de betrokkenheid van Marjan de Visser bij het onderzoek, de conservering en restauratie van een werk van Vincent Van Gogh, getiteld “Lententuin” . Met toewijding  is Marjan gestart met het onderzoek aan het schilderij na de diefstal in 2020.

Hieronder nodigen we u uit om alle links naar televisie- en webreportages te ontdekken waar u meer kunt zien en horen over de betrokkenheid van Marjan bij dit unieke project.

Mis niet de kans om “Lententuin” in haar beschadigde staat te bewonderen en ontdek het onderzoeksproces dat Marjan de Visser is gestart ten behoeve van de conservering en restauratie!

Schilderij ‘Lentetuin’ gestolen in 2020, teruggegeven aan Groninger Museum in 2023. Restaurator Marjan de Visser onderzoekt het werk in Depot Boijmans Van Beuningen.

In Depot Boijmans van Beuningen is een bijzonder schilderij te zien: de Lentetuin van Vincent van Gogh (1884), ooit gestolen. Momenteel wordt onderzocht hoe de schade tijdens de vermissing het best gerestaureerd kan worden door restaurator Marjan de Visser.

Van Goghs “De pastorietuin in het voorjaar van Nuenen” gestolen in 2020, hersteld in 2023. Restaurator Marjan de Visser identificeerde het als geschilderd op linnen. Tentoongesteld in Rotterdam, later in het Groninger Museum. Plannen voor restauratie. Groninger Museum tentoonstelling over Van Goghs vroege tentoonstellingen in 1896. In het Engels.

“…Het schilderij Lentetuin: de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar (1884) was woensdag te bezichtigen in Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het werk van Vincent van Gogh werd in 2020 uit museum Singer Laren gestolen en kwam in 2023 terug bij de eigenaar. Sindsdien is het kunstwerk onderzocht door restaurator Marjan de Visser…”

Gestolen Van Gogh, 1884 Parsonage Garden in het voorjaar van Nuenen, ter waarde van €6m, tentoongesteld sinds terugkeer. Restaurator Marjan de Visser onderzoekt de schade. Detective Arthur Brand speelde een cruciale rol bij het terugvinding. De tentoonstelling in Depot BvB te Rotterdam is voor publieke toegankelijk. En in Groninger Museum vanaf 29 maart te zien op ‘behind the scenes’. Gestolen in 2020 en na 3,5 jaar weer opgedoken. De vroege stijl van Van Gogh is duidelijk zichtbaar.

 

Stolen Van Gogh painting, ‘The Parsonage Garden at Neuen in Spring’, returned in an IKEA bag, now on display at Depot Boijmans Van Beuningen. Stolen in 2020 from Singer Laren Museum, triggering a search. Arthur Brand facilitated its anonymous return. Authentication confirmed by Groninger Museum’s director. Conservator Marjan de Visser found damage, revealing it was originally a winter scene on linen, highlighting efforts to recover stolen art.

 

Het gestolen schilderij van Van Gogh, beschadigd tijdens een overval in 2020, is herstelbaar, zegt restaurateur Marjan de Visser. Tentoongesteld in het Boijmans van Beuningen Depot, zal het worden bestudeerd voor reparaties. Diepe krassen en gebroken canvas opgemerkt. Directeur van het Groninger Museum, Andreas Blühm, optimistisch. Schilderij keert terug naar het Groninger Museum op 29 maart, vier jaar na de diefstal.

Marjan De Visser: ook voor uw schilderij, met de behandel kwaliteit als voor een museum en binnen handbereik.

Wanneer u zich ooit afgevraagd of uw eigen kunstwerken restauratie nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! In het restauratieatelier zorgen wij met onze grootste aandacht voor uw object. 

★ I like to share my knowledge of paintings and the love of restoration in general with colleagues and clients ★

Follow me on social media

Last post