Kunstenaarsinterview

Het kunstenaarsinterview

kunstenaarsinterviews

Kunstenaar Bob Bonies geeft uitleg over zijn schildertechniek.

Bij een kunstenaarsinterview verzamelt de restaurator de verhalen van de kunstenaar over zijn technieken, de materialen, en zijn geschiedenis. Want het interview heeft als doel informatie vinden over de materialen die de kunstenaar gebruikt.  Ook wil de restaurator graag waarom hij in bepaalde perioden voor deze materialen koos.

Het gesprek

Het belang van gesprekken met kunstenaars is om te weten te komen hoe de kunstenaar de schilderijen heeft gemaakt. Daarom wordt er ook uitvoerig gesproken over het prepareren van doeken. Maar ook over de schildertechniek en de keuze voor afwerklagen. In een kunstenaarsinterview vertelt de kunstenaar over de intenties die hij in het werk legt. Op deze manier legt het interview de gedachte van de kunstenaar vast. Hiermee kan de restaurator genuanceerder de schilderijen restaureren. Momenteel gaat de interesse van Marjan de Visser vooral uit naar informatie over acrylverf schilderijen. Dit in het kader van het vergroten van haar kennis over Acrylemulsie verven.

 

Bob Bonies

De kunstenaar Bob Bonies werkt al vele jaren met acrylverf. Hij leverde waardevolle informatie over deze verf en haar toepassingen in zijn kunstenaarspraktijk. Ook voor studenten van de Universiteit Conservering en Restauratie Moderne kunst is de kunstenaarspraktijk een bron van informatie en kennis delen

Kunstenaars kunnen gratis een interview aanvragen.

 

Geef een reactie