Schilderij reinigen

Schilderij laten reinigen door restauratieatelier Marjan de Visser

Een schilderij laten reinigen is een belangrijk onderdeel in de restauratiewerkzaamheden. Restauratieatelier Marjan de Visser is gespecialiseerd in het reinigen van schilderijen van verschillende materialen. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van diverse reinigingstechnieken die het schilderij weer de oorspronkelijke uitstraling geven. Een schilderij wordt door de jaren heen blootgesteld aan behoorlijk wat vervuiling.

★neem contact met ons op★

schilderij reinigen

Nicotineaanslag is één van de meest voorkomende soorten verontreiniging op een schilderij in particulier bezit. De beleving van het beeld wordt aangetast door een gele gloed. Op deze manier wordt de afbeelding van het schilderij behoorlijk aangetast. Ook stof kan een aanleiding zijn om een schilderij te laten reinigen. Daarvoor bent u bij restauratieatelier Marjan de Visser aan het juiste adres. Door een ruime vakkennis en het gebruik van de juiste materialen en technieken wordt uw schilderij weer prachtig schoon.

Daarnaast blijft een goed gereinigd schilderij veel beter in conditie dan een vervuild schilderij. De levensduur wordt dus aanzienlijk verlengd. U kunt na een restauratie bij Restauratieatelier Marjan de Visser weer optimaal genieten van een prachtig schilderij of erfstuk aan de wand. Uw schilderij is voor allerlei voorkomende restauratiewerkzaamheden in goede handen.

Schilderij vakkundig laten reinigen

Voor de reiniging van schilderijen wordt er vooraf goed gekeken naar de mate van vervuiling. Een verontreiniging kan veroorzaakt worden door stof, maar ook door de blootstelling aan nicotine kan een schilderij ernstig vervuild raken. De vernislaag wordt geel door ouderdom waardoor het schilderij zijn oorspronkelijke uitstraling verliest. Daarnaast kan verontreiniging verdere schade aan het schilderij toebrengen.

Een niet gereinigd schilderij veroudert vele malen sneller dan een schilderij dat u heeft laten reinigen. Het schoonmaken gebeurt aan de hand van verschillende technieken. Dit kan zijn met een wattenstaafje of penseel, maar in sommige gevallen wordt er ook voor gekozen om het vuil af te zuigen met een aspirator. Bij restauratieatelier Marjan de Visser nemen we de reiniging van uw schilderijen graag op ons. We hebben voor elk soort schilderij en vervuiling de juiste reinigingstechnieken tot onze beschikking.

Door vooraf een accurate analyse uit te voeren kunnen we altijd de juiste reiniging toepassen. Hierbij wordt er gekeken naar de samenstelling van de gebruikte materialen, maar ook de verfsoort speelt een belangrijke rol bij schilderij reinigen. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek kan een op maat gemaakte reiniging van het schilderij plaatsvinden. Zo heeft u weer jarenlang plezier van een perfect schoongemaakt schilderij.

★neem contact met ons op★