workshop cleaning painted surfaces

De workshop cleaning painted surfaces werd gegeven aan PI1 studenten van de opleiding Historische Binnenruimten en Hout & Meubelen.

Marjan de Visser geeft de workshop cleaning painted surfaces. Want sinds 2007 werkt zij met deze reinigingstechnieken. Die zowel voor de kunst als de restaurator veilig zijn. Ze wordt ook wel ‘de groene methode’ genoemd. Daarom werd ze door de docenten van de afdeling Historische Interieurs gevraagd om les te geven in deze methode van reinigen.

Over de opleiding

Deze UVA studenten zijn in opleiding tot restauratoren in het veld. Een week lang mengen en testen. Dat is zeer intens maar levert veel praktijkkennis op. De workshop is een eerste introductie in de mogelijkheden van het reinigen. Daarom is de methode zeer waardevol voor de toekomstige restaurator. 

Over de workshop

In de workshop leert de student zelf reinigingsmengsels maken. Voor ieder schilderij is er wel een ander mengsel nodig. Dat werd duidelijk tijdens het testen. Vrijwel iedere student kwam op een ander mengsel uit om haar of zijn kunstwerk te reinigen.

workshop cleaning painted surfaces

workshop cleaning painted surfaces workshop cleaning painted surfaces the MCP in practice the MCP in practice workshop cleaning painted surfaces