workshop cleaning painted surfaces

De workshop cleaning painted surfaces werd gegeven aan PI1 studenten van de opleiding Historische Binnenruimten en Hout & Meubelen. Marjan de Visser gebruikt sinds 2007 reinigingstechnieken, die zowel voor de kunst als de restaurator veilig zijn. Ze wordt ook wel ‘de groene methode’ genoemd.

Deze UVA studenten zijn in opleiding tot restauratoren in het veld. Een week lang mengen en testen. Dat is zeer intens maar levert veel praktijkkennis op. De workshop cleaning painted surfaces is een eerste introductie in de mogelijkheden van het reinigen. Daarom  is het zeer waardevol voor de toekomstige restaurator. 

In de workshop cleaning painted surfaces, leert de student zelf reinigingsmengsels maken. Voor ieder schilderij is er wel een ander mengsel nodig. Dat werd duidelijk tijdens het testen. Vrijwel iedere student kwam op een ander mengsel uit om haar of zijn kunstwerk te reinigen.

workshop cleaning painted surfaces

workshop cleaning painted surfaces workshop cleaning painted surfaces workshop cleaning painted surfaces workshop cleaning painted surfaces workshop cleaning painted surfaces

Please follow and like us:
error