tentoonstelling ‘Out of Office’ in Singer Laren

tentoonstelling ‘Out of Office’ in Singer Laren.

De tentoonstelling ‘Out of Office’ in het museum Singer te Laren werd zondag 16 december 2018 geopend. Het toont de kunstschatten uit bedrijven zijn nu te zien in het museum Singer Laren. Ruim 150 kunstwerken uit diverse Nederlandse bedrijfscollecties zijn voor ruim 4 maanden te zien in het museum. Bovendien heb ik voor drie kunstwerken mij persoonlijk ingezet. Ten eerste restauratie en daarnaast conditierapporten.

Bedrijfs collecties

Uit de collectie van de Erasmus Universiteit is de wandschildering ‘Etende Mensen’ geselecteerd. Lucebert schilderde het in1969 in opdracht voor het Universiteitsgebouw. Het was bedoeld voor de kantine, daarom schilderde hij de etende mensen! Dit schilderij restaureerde ik in 2015, maar dan wel op lokatie. Dit lokte natuurlijk veel reacties op bij de passanten. Het was een prachtig project waarbij ik vooral mijn kennis van acrylverf reiniging met succes kon toepassen. En nu het werk hier in tentoonstelling ‘Out of Office’ in Singer Laren hangt krijgt het weer extra bekijks.

tentoonstelling 'Out of Office' in Singer Laren

Uit de collectie van Nationale Nederlanden werd een prachtig kleurrijk object van Esther Tielemans gekozen, het heet Performance II, en is geïnspireerd op de Zwitserse bergen. Esther maakte het in 2002 uit houten panelen met daarop verflagen en epoxygiethars. Ook de druipsporen aan de randen zijn een belangrijk onderdeel van het werk. Dit kunstwerk is een beeld aan de wand. Voor dit grote en complexe kunstwerk heb ik daarom ook een zeer uitgebreid conditierapport geschreven, uiteraard met een foto documentatie erbij. De gladde epoxy laag is erg kwetsbaar en schades op monochrome velden zijn een ramp. Een transport van een werk als deze, vraagt veel kennis, echter is het ook een uitdaging.

tentoonstelling 'Out of Office' in Singer Laren

Uit de NOG collectie kwam recent nog de Xantippe van Emo Verkerk in mijn studio, ze had een kapotte neus. Een ongewone opdracht, verf terug lijmen op een plastic emmer. Kortom zo’n aparte opdracht kom je niet dagelijks tegen. Het vraagt dan ook om een ongewone behandeling. Maar Xantippe staat nu te glimmen op haar sokkel.tentoonstelling 'Out of Office' in Singer Larenrestauratierestauratie

De tentoonstelling ‘Out of Office’ in Singer Laren is te zien tot 4 april 2019.