Microscopisch onderzoek

Microscopisch onderzoek

Met de digitale microscoop kan tot 200x worden vergroot. Bij één schilderij was het onduidelijk of er op sommige plekken delen waren overschilderd en of de verflaag in het verleden geleden had bij vernisafname. Er deed het verhaal dat in het verleden een goede bekende van de familie het schilderij als vriendendienst had gereinigd met een sterk zuur. Hierbij was wat ‘fout gegaan’ om uit te zoeken wat er aan de hand was is het schilderij onderzocht met de microscoop op een vergroting van 45x. De afbeelding is 9mm breed.

De linker foto laat zien dat er nog oude vernis zit in de diepere delen van de verf, maar dat de toppen zijn gereinigd en enigszins daarbij hebben geleden. De andere rechter foto toont een overschildering.

 

With my light digital microscope I can do research with enlargements till 200x. For this purpose I examined under 45x enlargement what gives an image of 9mm w. On one spot I suspected varnish removal and damage to the paint layer and in the second case I saw some over paint. To be sure pictures were made and conclusions could be drawn.

 

1 gedachte op “Microscopisch onderzoek

  1. Hi Marian
    Wat is het toch leuk dat je op deze manier vertelt waar je mee bezig bent.
    Dit is wel een moeilijke klus. Ben benieuwd hoe je dit kunt opknappen
    Liefs
    Anne

Reacties zijn gesloten.